Toevoegen aan mijn verslag

“Samen kunnen we nog betekenisvoller zijn”

Als publieke partij zijn wij gericht op commercieel succes, maar zijn wij ons ook bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij geven bijna ons gehele resultaat aan de samenleving: via het ministerie van Financiën aan de Staat der Nederlanden, aan de Nederlandse sport via NOC*NSF en aan 18 goede doelen. Een ervan is het Oranjefonds. 

Stijgende afdracht

Een van de manieren waarop wij goede doelen steunen is financieel. Met een stijgende afdracht naar onze beneficianten levert Nederlandse Loterij in 2022 een belangrijke bijdrage aan de sport en goede doelen in Nederland. Afgelopen jaar bedroeg de totale afdracht van Nederlandse Loterij 195 miljoen euro. Een record. Het Oranjefonds zet onze bijdrage in voor mooie sociale initiatieven die het welzijn van mensen verbetert. 

‘Onze medewerkers zetten zich ook actief in voor goede doelen’

Naast financiële steun leveren we als Nederlandse Loterij ook een directe bijdrage aan de missie van het Oranjefonds. Onlangs zetten ruim 200 medewerkers van Nederlandse Loterij zich actief in voor NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op deze manier voelen ze zich ook persoonlijk betrokken betrokken bij de organisatie, de missie en het goede doel. Dat wederzijdse begrip zorgt voor een nog betekenisvollere samenwerking.